Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » CV Kορναράκης » Λοιπές δραστηριότητες

Λοιπές δραστηριότητες

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα:

Τον Ιούνιο του 2003, στα πλαίσια προγράμματος επιδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο, υπό την ιδιότητα του επιστημονικού υπευθύνου της συγγραφικής ομάδας των βιβλίων της Ε΄ Δημοτικού, συνεργάστηκε με τον εκδ. οίκο Ελληνικά Γράμματα. Η συνεργασία αφορούσε συμμετοχή στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΦΕΚ 303/13-03-2003) για τη συγγραφή των βιβλίων των Θρησκευτικών του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (βιβλίο μαθητή και βιβλίο δασκάλου). Από το σχολικό έτος 2006 - 2007 τα βιβλία κυκλοφορούν στα σχολεία.

Συμμετοχή σε εκδοτικό έργο

Έχει την ιδιότητα του Acquisitions Editor των εκδόσεων Versita (www.versita.com/kornarakis/), οι οποίες αναπτύσσουν ένα νέο κοινό πρόγραμμα έκδοσης βιβλίων του εκδοτικού οίκου De Gruyter (www.degruyter.com) και Versita (www.versita.com), όσον αφορά στο πεδίο της θεολογίας και των θρησκειολογικών σπουδών, πρόγραμμα το οποίο εστιάζει το ενδιαφέρον του σε συγγραφείς από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Τα βιβλία του προγράμματος αυτού δημοσιεύονται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα, δεδομένου ότι τα αγγλικά είναι η κύρια διεθνής γλώσσα της επιστήμης σήμερα, και κατέχουν τα λογότυπα των δύο εκδοτών και αξιολογούνται σύμφωνα τις προϋποθέσεις του De Gruyter. Όλα τα βιβλία του προγράμματος υπάρχουν τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, γεγονός που τα καθιστά διαθέσιμα για τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στον ιστότοπο: http://www.versita.com/Book_Author/Theology_%26_Religious_Studies/ και www.versita.com/Book_Author/

Κοινωνικό έργο:

Κηρυκτικό έργο, συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Εισηγήσεις σε ποικίλα ακροατήρια

(Σχολές γονέων, ενοριακά κέντρα, φοιτητικοί σύνδεσμοι, Πολιτιστικές οργανώσεις, Σχολές Κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.ο.κ.).